• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Uitnodiging

Algemene Leden Vergadering 50PLUS partij Drenthe 13 mei 2017

Beste leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor de Algemene Leden Vergadering van afdeling Drenthe van 50Plus. Deze wordt gehouden in de Vijverhof , Vredeveldseweg 75,  9404CC  te Assen.

De vergadering is op zaterdag 13 mei 2017 en begint om 14.00uur. Vanaf 13.30uur staat de koffie/thee voor u klaar. De vergadering duurt tot 16.00uur. De agenda voor de vergadering vindt u onderaan deze aankondiging.

Na afloop is er een hapje en een drankje.

Graag tot ziens op 13 mei!

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van 50PLUS Drenthe

Johan Grethe,

secretaris

AGENDA A.L.V. 13.05.2017

1. Opening;

2. Vaststelling agenda;

3. Mededelingen;

4. Verslag vorige A.L.V (ontvangt u op 13 mei op de vergadering);

5. Bestuursverkiezing Voorzitter en Secretaris. Als u zich kandidaat wilt stellen voor een van deze functies, kunt u zich hiervoor tot 24uur voor aanvang van deze A.L.V. aanmelden bij de secretaris via het email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ;

6. Pauze.

7. Deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 voor Assen en Emmen***;

8. Vaststellen volgende A.L.V. november 2017;

9. Rondvraag;

10.  Sluiting.

***Als u zich kandidaat wilt stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018, dan dient u zich hiervoor vóór 1 mei 2017 aan te melden bij de kandidaatstellingscommissie. Op het volgende blad vindt u hierover verdere Informatie.

Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018

In alle provincies doet de 50PLUSpartij in maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Echter, alléén in die gemeenten waarin met vrij grote zekerheid verwacht kan worden dat de kiesdrempel wordt gehaald. In Drenthe zijn dit Assen en Emmen. Als u, als lid van 50PLUS woont in één van deze twee gemeenten, dan kunt u zich kandidaat stellen en aanmelden bij de selectiecommissie voor Drenthe. Uw kandidaatstelling met CV moet

vóór 1 mei 2017 gestuurd worden aan de selectiecommissie Drenthe.

Het adres is:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur 50PLUS Drenthe,

Johan Grethe,

secretaris


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ