• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

De fractie van 50PLUS had er al vaak voor gepleit, maar nu is het gelukt. De zogeheten opcenten op de wegenbelasting worden tot 2020 niet meer verhoogd. “En dat werd tijd”, aldus fractievoorzitter Frank Duut. “Juist in onze provincie waar veel ouderen afhankelijk zijn van hun auto en de kosten dus zwaar wegen, wilden wij deze belasting niet meer verhogen”. De opcenten bevriezen was één van de elementen in de Voorjaarsnota.

In die voorjaarsnota werden nieuwe investeringen aangekondigd van ruim 25 miljoen euro. Ook dat had de instemming van de fractie. Vooral omdat de provincie dan nog steeds tientallen miljoenen aan reserves overhoudt. “En wij vinden het principieel onjuist dat een overheid te veel belastinggeld op de bank houdt”, aldus Frank Duut.


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ