• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Met een unaniem besluit van alle Statenfracties is vandaag definitief besloten de stukken en debatten over de zogeheten ‘Eurochamp-affaire’, openbaar te maken. Met uitzondering van de verklaringen van twee ambtenaren. “Maar dat is alleen omdat ambtenaren per definitie bij wet beschermd zijn voor alles wat ze uit hoofde van hun ambtenarenstatus verklaren”, legt fractievoorzitter Frank Duut uit.

“Maar wat zich indertijd heeft afgespeeld tussen de bestuurlijke hoofdrolspelers is nu gelukkig allemaal openbaar. Dat werd tijd ook, want naast de kosten duurde het allemaal veel te lang”.

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/123849/Affaire-Eurochamp-hoe-zat-het-ook-alweer

 

 


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ