• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

 

Dezer dagen is politiek Den Haag overgenomen door Drenthe. Met een heuse ambassade in het perscentrum Nieuwspoort met onder meer lezingen, voorstellingen en excursies. Samen met alle Drentse bestuurders, Tweede Kamerfracties, vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs, etc. begon hier ook de jaarlijkse tweedaagse excursie van de Drentse Staten- en Commissieleden. Namens 50PLUS waren kamerleden Corrie van Brenk en Martin van Rooijen aanwezig.

Op dag twee waren er bezoeken aan Energiecentrum Petten en windmolens in de Wieringermeer. Namens 50PLUS Drenthe namen statenlid Frank Duut en commissielid Frans Bergwerf deel aan de excursie.

Op de foto vlnr. waarnemend CdK. Jozias van Aartsen, Tweede Kamerlid Martin van Rooijen en statenlid Frank Duut in de Drentse ambassade.

 

 

 

Opening van de Drentse Ambassade in Nieuwspoort Den Haag met Drentse gedichten door Levi Weemoedt.

Prinsjesdiner voor 80 genodigden in de Drentse Ambassade Den Haag 'Prinsjesfestival'.

Door het Drentse Restaurant De Loohoeve uit Schoonloo. (dessert: 'Drenthe springt er uit !')


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België