• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Geacht lid,

Zoals u weet doet 50 PLUS het goed in Drenthe. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart jl. hebben we drie zetels in Assen gewonnen en één in Emmen. In Assen deden twee vrouwen mee en daarvan is er één in de raad gekozen. Een primeur! De eerste vrouw in een politieke functie in Drenthe voor 50PLUS.  

Nu staan de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen voor de deur. En we maken een goede kans op meer zetels. De eerste kandidaten om mee te doen aan één of beide verkiezingen, hebben zich al gemeld. En dat zijn vooral mannelijke kandidaten. Uiteraard is elke kandidaat ons lief, maar meer vrouwelijke kandidaten zou het evenwicht tussen man/vrouw goed doen.

Wij roepen daarom al onze vrouwelijke leden op om zich kandidaat te stellen.

De procedure voor aanmelding vindt u op onze provinciale site: 50plusdrenthe.nl

U kunt zich nog tot 22 september a.s. aanmelden. Mocht u twijfelen of eerst meer willen weten, dan komt ons huidig statenlid, Frank Duut, graag bij u langs om u alles over het statenlidmaatschap te vertellen. Bent u alleen geïnteresseerd in een zetel in een waterschap, dan zorgen wij voor de juiste 50PLUS-vertegenwoordiger om u persoonlijk te informeren over het werk in een waterschap.

 Graag verwelkomen wij u in een actieve functie bij 50PLUS Drenthe.

Met vriendelijke groet,

 Ton Voerman,

Voorzitter 50PLUS afdeling Drenthe

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telnr: 0521 380843

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ