• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

De afdeling 50PLUS van Drenthe heeft vandaag in een speciale ledenvergadering de heer Frank Duut gekozen als lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen in maart 2019. De heer Duut was voorgedragen door het bestuur en is met algemene stemmen gekozen. Frank Duut (januari 1951) is sinds maart 2015 de eerste vertegenwoordiger van 50PLUS in de Drentse Staten.

Voorheen was hij twee perioden actief in de gemeenteraad van Assen.

De gehele kandidatenlijst voor zowel de provincie als de waterschappen zal op 3 november a.s. in een algemene ledenvergadering worden vastgesteld. Hiervoor worden momenteel selectiegesprekken gehouden.

Assen, 22 september 2018.

Info:

Ton Voerman, voorzitter 50PLUS Drenthe: 06 – 47 59 88 65

Frank Duut: 06 – 22 00 73 29.

 

Voorzitter Ton Voerman feliciteert Frank Duut, lijsttrekker voor de Provinciale Staten verkiezingen

(foto: Dries Zwikker / Froukje Ekelmans-Pater) Aandachtig luisteren de leden van de afdeling 50PLUS Drenthe (PLV 22-09-2018)

(Foto: Dries Zwikker)

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ