• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

De voorlopige uitslag van de verkiezingen in Drenthe is dat 50PLUS Drenthe zich handhaaft met één zetel. Lijsttrekker Frank Duut: “Maar als je rekent op minimaal een verdubbeling dan overheerst toch een gevoel van teleurstelling. Vooral als je kijkt hoeveel werk er door een klein team is verzet in de provincie. Natuurlijk hebben landelijke partijen hun stempel gedrukt op deze uitkomst, maar dan nog hadden we iets meer mogen verwachten. Desondanks blijft de stem van 50PLUS in Drenthe vertegenwoordigd en met dat gegeven kunnen we voort”.

Ook voorzitter Ton Voerman steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken: “Na zo veel inspanningen door onze mensen moet ik het inderdaad teleurstellend noemen. Ik hou het er op dat een partij als FvD niet alleen bij ons maar bij veel partijen de verwachtingen danig in de war heeft geschopt”.


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België